Celovite rešitve na področju avtomatizacije zgradb.
Predstavitev
Kontakt
Lokacija
Osnovni podatki  Sauter
Leta 1910, v švicarskem Baslu zasnovano podjetje se uvršca med tehnološko vodilne firme na podrocju avtomatizacije zgradb in integracije sistemov na štirih kljucnih podrocjih: komponente za avtomatiko zgradb, sistemi za vodenje, servis in energetski management.
Stoletna zgodovina firme zagotavlja kakovost in zanesljivost ponujenih izdelkov in kompleksnih rešitev.
Izdelki blagovne znamke SAUTER ustrezajo najbolj zahtevnim obratovalnim pogojem, kar daje zagotovilo za njihovo dolgorocno in zanesljivo delovanje.
Za kvalitetno sodelovanje naših strokovnjakov s strankami je neobhodno potrebna svetovalna in servisna dejavnost, ki jo zagotavlja ekipa specializiranih strokovnjakov.
Danes družba SAUTER zaposluje vec kot 1900 ljudi po celem svetu.

  Zgodovina podjetja
Leta 1910 v Grindelwaldu (Švica) Fritz Sauter odpre delavnico s proizvodnjo casovnih stikal. Nacin konstrukcije in velika natancnost teh naprav vzpodbudi zanimanje strokovnjakov. Kolicina narocil se zacne znatno povecevati, kar zahteva širitev proizvodnje. Podjetje se preseli v Basel.

Med prvo svetovno vojno Fritz Sauter razvije prvi elektricni grelec za vodo ter s tem razširi proizvodnjo z oddelkom termalnih naprav.

Leta 1920 postane podjetje delniška družba. Prva pogodba za zastopstvo v tujini je podpisana s podjetjem  Zander & Ingeström (Švedska) in sicer v mesecu maju leta 1925.

Leta 1923 je v Franciji ustanovljena kooperacija podjetja Sauter s partnerjem iz Alsace-ja.
Prvo podružnicno podjetje pa je ustanovljeno leta 1925 v Freiburgu (Nemcija) - t.j. Sauter-Cumulus GmbH.

Leta 1948 v Saint-Louisu (Francija), to je le preko meje iz Basla, odpre podjetje za proizvodnjo termostatov in regulacijske opreme za ogrevanje in klimatizacijo v industriji.
Ta in že obstojeci proizvodnji naprav v Baslu in Freiburgu ter še številna podružnicna podjetja in agencije v vseh petih kontinentih, so kmalu pripomogla k temu, da je Sauter dosegel mednarodni ugled.
Fritz Sauter, ustanovitelj podjetja Sauter
Stikalna ura iz leta 1910.
© Sauter Automatika d.o.o., Ljubljana                                 pravna obvestila                                  kazalo strani

Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Promocijski video